Evenemang

denys-nevozhai-100695-unsplash.jpg

Afterwork om IP, AI & självkörande fordon

Självkörande bilar finns redan på våra vägar och branschen brottas med hur den nya tekniken ska skyddas immaterialrättsligt. EPO har gjort studien Patents and self-driving vehicles – The inventions behind automated driving. Men branschen brottas också med andra frågor som tillståndsprocesser från myndigheter och personuppgiftshantering.

Det är flera olika områden som strålar samman och under AW:n diskuterar vi med företrädare från industrin och med ombud vad självkörande bilar och AI innebär på våra gator, för integriteten och den immaterialrättsliga världen.

 

Talar gör:

Mikael Gordh, Director User Experience Design, Volvo Car Corporation
Mikael leder ett team inom Volvo Cars som arbetar med strategisk konceptuell design. Innan Mikael började inom fordonsindustrin arbetade han inom telekom.

Jenny Widahl, Chief IP Officer & Legal och IP Team Lead på Zenuity
Jenny har varit verksam inom fordonsbranschen i över 15 år, dels som tidigare Chief IP Counsel för Volvo Cars, men även som Intellectual Property Attorney fokuserad på aktiv säkerhet. Idag arbetar hon på Zenuity, som fokuserar på att utveckla mjukvara för självkörande bilar och avancerade förarstödssystem.

Johan Engdahl, Senior Associate och advokat, Delphi
Johan är specialist inom dataskydd, upphovsrätt och AI-juridik. Han har tidigare varit ansvarig för dataskyddsfrågor på Volvo Cars och lett bolagets arbete med implementering av GDPR inom koncernen.

David Frydlinger, Managing Partner och advokat, Cirio
David är ansvarig för Cirios Digital Synergy Area grupp. Han arbetar med alla typer av IT-avtal och är expert i integritetsfrågor och informationssäkerhet.

Anne Keysan, European Patent Attorney och partner, Valea
Anne är specialiserad på patentfrågor inom områdena IT, telekommunikation, elektronik och cybernetik, och har en civilingenjörsexamen i teknisk cybernetik från NTNU i Norge.

Vi avslutar med mingel och tillfälle till ytterligare diskussion!

Varmt välkomna!

Datum

29 januari 2019

Tid

17.00–19.00

Plats

Valea, Läppstiftet (sal Etage), Lilla Bommen 1 i Göteborg eller genom webinar

Deltagaravgift

350 kr för AIPPI-medlemmar
550 kr för icke-medlemmar

Vill du delta? Fyll i dina uppgifter nedan.

Plats *
Medlemskap *
 

Kontakta klubbmästare Anna Tarring eller Emelie Fyhrqvist om du vill veta mer om AIPPI Sveriges evenemang!